Epilering och Diatermi

Permanent hårborttagning en dröm för många! Generande hårväxt är ett stort problem för många människor, män som kvinnor oavsett ålder. Att på ett skonsamt, effektivt och smidigt sätt avlägsna hårväxt, gärna permanent, har varit en dröm genom tiderna.

Epilering

Epilering med diatermi anses vara den effektivaste metoden när det gäller att ta död på hårsäckar och den är den säkraste när det gäller att undvika ärrbildning och pigmentförändringar i huden. Epilering med diatermi – högfrekvent växelström är en välbeprövad hårborttagningsmetod som funnits sedan slutet av 1800-talet. Epileringen kan göras på i stort sett alla strån tjocka, tunna, ljusa och mörka.

Epilering är en permanent hårborttagningsmetod där man med hjälp av svaga strömimpulser tar död på de hårproducerande cellerna i hårroten. Behandlingen går till så att en mycket tunn, fin nål (mycket tunnare än en knappnål) förs ner till hårsäcken som ligger några millimeter ner i huden.

Terapeuten för in nålen alldeles intill hårstrået och när nålspetsen har kommit ner till hårroten slås strömmen på. Under förutsättning att nålen har träffat mycket nära hårroten skadas den av värmeutvecklingen som strömmen bildar. Därefter dras hårstrået ut med en pincett. Strömmen kan upplevas som smärtsam, men är väldigt individuell beroende på hur smärtkänslig man är.

Behandlingarna kan behöva upprepas några gånger innan håret försvinner helt då det måste
vara i rätt växtfas för att kunna förstöras fullständigt. Epileringsbehandlingarna här på salongen utförs av internationellt auktoriserad hudterapeut

För att hudterapeuten ska kunna se stråt får du inte heller raka stråna eller klippa dem för korta. Det är möjligt att ta bort hår från nästan vilket område som helst på kroppen, förutom insidan av öronen, insidan av näsan och på vissa hudfläckar. Bieffekter handlar om smärta, rodnad och svullnad som lägger sig ganska fort efter. Beroende på hårets grovlek, din smärttröskel och hur känsligt området är kan du uppleva viss smärta under proceduren. Man kan använda bedövningsalva för att lindra smärtan.

Hårborttagning med laser dras till det mörka pigmentet i håret. På grund av detta är inte människor med ljusblont hår, gråt hår eller rött hår några bra kandidater för hårborttagning med laser. Samma sak gäller för människor med mörkare hud.

Epilering – Det bästa alternativet!

Avlägsnandet av oönskad hårväxt.

15 min. Pris 250:-

30 min. Pris 450:-

Diatermi

Ytliga blodkärl (teleangiektasier)  uppstår oftast i ansiktet eller på benen. De är mer estetiskt störande än medicinskt besvärande och kan i princip drabba vem som helst, oavsett ålder och kön.

Orsakerna till uppkomsten är mycket varierande. Man vet att de är vanligare hos kvinnor i övre medelåldern och att arvsanlag har stor betydelse. Genomgångna graviditeter, hormonella förändringar, statiska arbeten, förfrysning, solande eller hårda slag kan också bidra till utveckling av kärlförändringar.

 

 

 

Hudflikar eller små fibrom (kallas för ”skin tags”) är mycket vanligt förekommande godartade hudförändringar. De kan visa sig som en eller flera mjuka hudfärgade eller lätt pigmenterade stjälkade utväxter i huden.

De växer vanligtvis i ansiktet, i huden runt halsen, i armhålorna eller i ljumskarna. Oftast ger dem inga besvär eller symtom men kan göra ont eller bli lätt inflammerade vid trauma. Hudflikar eller "skin tags" kan likna nevi, seborrhoiska keratoser och andra godartade hudförändringar.

 

Fibrom består av bindvävsceller samt kollagen och är ofarligt, dock kan vissa uppfatta Fibromen som kosmetiskt störande. Fibromen är enkla att ta bort. Vi bränner bort dem och behandlingen är i stort sett helt smärtfri och ger inga ärr. Ingen konvalecens. Fibrom framträder oftast när man passerat trettio och orsaken bakom varför Fibromen uppkommer är oklart. Vi arbetar även med andra pigmentfläckar och godartade kosmetiska hudförändringar.

Diatermi

Avlägsnandet av oönskad blodkärl(tele), hud/solfläckar, hudflikar(skin tags) eller fibrom.

Borttagning av 1 pigmentfläck eller fibrom/skin tags. Pris 699:-

Borttagning av 3 pigmentfläckar eller fibrom/skin tags. Pris 999:-

Borttagning av 5 pigmentfläckar eller fibrom/skin tags. Pris 1.499:-

Borttagning av blodkärl 15 min. Pris 699:-

Borttagning av blodkärl 30 min. Pris 999:-

 

Dela på...